Wist je dat geld overmaken naar buitenland best duur is? Om welk land buiten Europa het ook gaat, banken rekenen echt belachelijk hoge kosten voor geld overmaken naar het buitenland. Gelukkig ontdekte ik dat het ook anders kan.

Of je nu gaat beginnen aan een working holiday, je van plan bent om te emigreren of een zakenrelatie wilt betalen, iedereen die geld wil overmaken naar het buitenland kan deze tips gebruiken om flink te besparen op de kosten van internationaal overboeken van geld.

Tips voor voordelig wereldwijd geld overboeken die ik 3 jaar geleden al publiceerde. En die nu in februari 2017 weer ge-update zijn met de nieuwste info. Wat er in die tijd ook veranderd is, je kunt nog steeds zeer veel geld besparen als je op deze nieuwe manier internationaal geld gaat overboeken in plaats van via je eigen bank. Lees verder of ga via onderstaande links direct naar de info die voor jou het meest van belang is:

Kosten van internationaal geld overmaken

Zijn die kosten van het overboeken echt zo hoog? Jazeker! Om een voorbeeld te geven, ik boekte €300 over naar Nieuw-Zeeland via mijn eigen Nederlandse bank. Dit kostte me €25. De gewone bank rekent namelijk kosten voor het overmaken en extra kosten die de ontvanger zou moeten betalen (methode OUR, de verzender betaalt alle kosten).

Je kunt ook kiezen voor gedeelde kosten (SHA oftewel shared) maar dan betaal je nog steeds een fiks bedrag, net als de ontvanger. Dat moet anders kunnen, was mijn gedachte.

Goedkoop geld overmaken naar het buitenland

Ongeveer 3 jaar geleden kwam ik TransferWise tegen, van de mensen die Skype and Paypal hebben opgezet. Mensen die dus weten hoe ze om moeten gaan met bureaucratie en hoge kosten kunnen doorbreken. En dat is ze nu ook weer gelukt. Met hun nieuwe project kun je geld internationaal overmaken tegen een fractie van de kosten die banken standaard rekenen.

Hoe werkt geld overmaken via TransferWise?

Het systeem van TransferWise is echt simpel, veilig en betrouwbaar. Geld overmaken naar het buitenland regel je in een paar eenvoudige stappen.

Voordelig geld overmaken naar buitenland

  1. Maak een gratis account aan op TransferWise.
  2. Kies hoeveel en naar wie je geld wilt overmaken.
  3. Volg de stappen en vul alle info in.
  4. Je maakt het geld over naar hun Europese bank via je eigen bank, met een creditcard of iDEAL (alle opties zijn gratis, Europese betaling).
  5. Je wordt per e-mail goed op de hoogte gehouden: van het de geld is door hen ontvangen t/m het wordt nu overgeboekt naar de ontvanger (zie het voorbeeld hiernaast van juni 2016)
  6. In een paar dagen is het geld bij de ontvanger aan de andere kant van de wereld en heb je een minimale hoeveelheid kosten betaalt (alle overboekingen lopen via een lokale bank, zowel aan jouw kant als aan die van de ontvanger).